Складання нової форми податкової накладної для операцій з постачання послуг нерезиденту отримувачу - АБ Система
  • Головна > Новини > Складання нової форми податкової накладної для операцій з постачання послуг нерезиденту отримувачу
  • Складання нової форми податкової накладної для операцій з постачання послуг нерезиденту отримувачу

    Нагадуємо, що з першого квітня 2023 року вступає в дію наказ Міністерства фінансів України від 28 грудня 2022 року № 463 «Про внесення змін до деяких нормативно-правових актів Міністерства фінансів України», який затверджує нову форму податкової накладної.

    У новій редакції наказу № 463 зокрема затверджено форму податкової накладної, яка буде застосовуватися з першого квітня 2023 року. Згідно з наказом, зазначені в податковій накладній платежі та реквізити до неї мають бути зареєстровані в Єдиному реєстрі податкових накладних відповідно до нової форми, навіть якщо податкова накладна була виписана до 1 квітня 2023 року.

    Хочемо звернути увагу наших користувачів, що нові форми податкової накладної вже доступні в програмі АБ ОФІС.

    Що стосуються складання нової форми податкової накладної для операцій з постачання послуг нерезиденту отримувачу (покупцю), місце постачання яких знаходиться на митній території України. Зміни внесено до Порядку заповнення податкової накладної, затвердженого наказом Міністерства фінансів України від 31 грудня 2015 року № 1307.

    • З’явився новий тип причин в формі податкової накладної – 21 – постачання послуг нерезиденту, який відображає складення ПН для послуг, наданих нерезиденту, місце постачання яких розташоване на митній території України. Цей тип причини застосовується тоді, коли ПН не підлягає наданню отримувачу або покупцю. Для заповнення цього поля в програмі АБ ОФІС необхідно обрати тип причини з відповідного списку, який зображений на Рис. 1.
    • При складанні ПН за операціями з постачання послуг отримувачу (покупцю) нерезиденту, місце постачання яких розташоване на митній території України, у графі “Отримувач (покупець)” необхідно зазначати наступну інформацію:
      • найменування (П.І.Б.) нерезидента та країну, в якій зареєстровано покупця (нерезидента), розділені комою;
      • в рядку “Індивідуальний податковий номер отримувача (покупця)” слід проставити умовний ІПН “500000000000”;
      • рядок “Податковий номер платника податку або серія (за наявності) та номер паспорта” не заповнюється.

    Якщо ви вказали Тип причини 21, програма правильно проставить всі поля самостійно.

    рис.1
    Поділитись: